March 17, 2023

Najtraženiji modeli automobila u Srbiji

Ako se spremate da kupite automobil, da li znate kako izabrati dobar model za vaše potrebe? Prosečan budžet za kupovinu uglavnom polovnih automobila u Srbiji iznosi između 1.000 i 5.000 evra.

Opšte je poznato da na izbor automobila neretko utiče cena. Upravo iz tog razloga imamo konstantnu tražnju za određenim modelima zbog povoljne cene i servisa. U Srbiji se i dalje većinski kupuju polovni automobili. Najtraženiji i najprodavaniji automobili su Fiat Punto, Peugeot 206, Opel Corsa, Ford Fiesta, Renault Clio i Citroen C3. 

Što se tiče starosti i kilometraže polovnih vozila u proseku imaju staž od 10 godina i pređenih oko 200 hiljada kilometara. Ukoliko još ima i lako dostupnih rezervnih delova za takve modele njihove cene na tržištu su između 2.000 i 5.000 evra. Uzevši u obzir malu platežnu moć u našoj zemlji, cene i kategorije za polovne automobile idu i negde između, pa se mogu naći od 1.000 do 2.000 evra, zatim između 2.000 i 3.000 i na kraju od 5.000 i naravno preko ovog iznosa za modele novijeg datuma.

Kada su u pitanju brendovi, kod nas su standardno najtraženiji nemački modeli poput Opel Astre, Audi A3, ili neki od Volkswagen-ovih Golf modela.

Sa početkom pandemije došlo je i do pada u tražnji automobila, tako da se može reći da je i to tržište na neki način bilo uzdrmano. No, kriza nije bila trajnog karaktera i potražnja se vraća u prvobitno stanje.

Da li ste skoro gledali šta je raspoloživo na tržištu? Koji su po vašem mišljenju najvažniji kriterijumi za izbor automobila? Koji su modeli automobila najprodavaniji i najtraženiji?

Napisao: siteadmin

Povezane vesti

NAŠI BRENDOVI