March 17, 2023

Trendovi boja automobila ― BASF i koncept beskonačnih varijacija

Trendovi boja automobila kao i svake sezone dolaze od kompanije BASF. U pitanju je nemačka hemijska kopmanija čiji dizajneri svake godine obave istraživanje i u svom izveštaju predstave trendove boja u automobilskoj industriji za predstojeću sezonu.

Ključni elementi kojima se definišu trendovi boja automobila su sledeći:

– Kolekcija pokazuje veliku raznovrsnost boja

– Uzimanje u obzir potrebe za samoodrživošću i finkcionalnosti

U okviru trendova boja auto industrije, dizajneri čuvenih BASF boja za automobile kreirali su nove palete boja za 2021-2022 godinu. Inspiraciju su našli u fenomenu superpozicija iz kvantne mehanike, koji predstavlja stanje u kojem su ograničenja binarnog sistema prevaziđena.

Šta to praktično znači – izlazi se iz jednostavnosti, a ulazi se u svet beskonačnih varijacija iz kojih ova kolekcija izranja. Postoje različite vrste dizajna, od koji su neke razigrane, druge ozbiljne, neke već poznate ali uz dozu provokativnih elemenata. Takođe, dolazi do mešanja stilova koji do sada nisu išli zajedno – jasno i haotičnno u isto vreme.

BASF Superposition https://www.basf.com/global/en/media/news-releases/2021/10/p-21-341.html

Boje za tržište Evrope, Bliskog istoka i Afrike

U pitanju su poznate pozicije boja ali izmenjena pomoću novih efekata, suptilnih gradijenata boja ili posebnih svetlucavih elemenata. Nijanse sive koje se nenametljivo menjaju u skladu sa uglom gledanja. Kada je u pitanju plava boja, nijasne su svetle, reflektivne i daju strukturu površini. Boje iz ove kolekcije predstavljaju superpoziciju kompleksnih nijansi i dosta provociraju percepciju.

https://www.basf.com/global/en/media/news-releases/2021/10/p-21-341.html

Azija Pacifik – Napunite baterije i budite inovativni

Nošena trendovima iz 2021. godine ova kolekcija boja bazira se na obnovi energije za budućnost, tzv. punjenju baterija i pogledom unapred. Iz ovoga je proizašla ideja fleksibilnosti i slobode sa bojama koje su svetele, sa nijansama proleća koje su uzbudljive i donose nadu. Ovde su najbolje prikazane sve različitosti koje postoje u svetu.

BASF Asia Pacific https://www.basf.com/global/en/media/news-releases/2021/10/p-21-341.html

Severna Amerika – Balans kao koncept

Palete boja za tržište Severne Amerike inspiraciju pronalaze u optimizmu, snazi i prilagodljivosti. Ideja je bila da se prikaže sav potencijal društva da se ide napred uprkos izazovima. Kako je to opisao Paul Czornij, direktor dizajna za automobilsku industriju za američko tržište – da su pronašli balans između prirodnog i sintetičkog sveta sa željom da kreiraju umirujuće, ali i inspirativne boje koje pozivaju na razmišljanje.

BASF US
https://www.basf.com/global/en/media/news-releases/2021/10/p-21-341.html
Napisao: siteadmin

Povezane vesti

NAŠI BRENDOVI